Het UZ Gent is met ruim 3000 patiënten per dag en meer dan 6000 medewerkers één van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. Patiënten kunnen er terecht voor een volledig aanbod van hooggespecialiseerde kwalitatieve zorg. Het ziekenhuis beschikt hiervoor over uitgebreide voorzieningen en meer dan 1000 bedden voor eendaagse en meerdaagse opnamen.
In de zorgverlening staan kwaliteit en klantvriendelijke dienstverlening centraal. Als universitair centrum investeert het UZ Gent ook in wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Daarvoor werkt het ziekenhuis nauw samen met de faculiteit Geneeskunde en Gezondsheidwetenschappen van de universiteit Gent. Artsen en artsen- specialisten worden er opgeleid en onderzoekers werken in tal van diensten aan nieuwe technieken voor diagnostiek en behandeling.
Binnen het UZ Gent heeft men sinds lange tijd een applicatie in gebruik die gekoppeld is aan een back end database. De applicatie handelt over het volledig elektronisch patiëntendossier en is van cruciaal belang voor de werking van de activiteiten binnen de hele organisatie. De ontwikkeling, ondersteuning en het onderhoud was in handen van een third party leverancier, maar sinds begin 2020 in beheer van UZ Gent.
Na grondig onderzoek is men terechtgekomen bij ingenix via Inetum Realdolmen. Onze ontwikkelaars met kennis van de gebruikte ontwikkelingsomgeving werden ingeschakeld om noodzakelijke expertise voor dit project toe te voegen. We kunnen nu aangeven dat er na een inwerkperiode elk kwartaal een nieuwe versie van de applicatie met succes wordt geïnstalleerd. Het UZ kan nu de gewenste uitbreidingen en aanpassingen laten uitvoeren via het ontwikkelingsteam en dit in samenwerking met ingenix.
UZ Gent rekent op ons voor de toekomst om de applicatie technologisch en functioneel verder te laten evolueren. Samen met hen werken we aan een innovatieve architectuur en wordt ingenix ook ingeschakeld binnen de ontwikkelingen die op til staan.
Op basis van het SCRUM framework worden de verschillende sprints uitgewerkt met aandacht voor de verschillende componenten zoals sprint planning, storyboarding, daily scrum, sprint review, etc. Deze agile methodologie stelt ons in staat om snel te schakelen en om over de juiste prioriteiten te bewaken.
De grote betrokkenheid van het team maakt de communicatiestromen een stuk efficiënter en daarenboven laten de sprints toe om sneller (tussen)- resultaten op te zetten.
De methodologie wordt toegepast op de verschillende aspecten van het project. Binnen de analysefase zijn ook een aantal sprints gedefinieerd om een beeld te vormen van de AS-IS architectuur en om de TO-BE architectuur in kaart te brengen.