Over ons

Wie zijn we, en wat is onze drijvende kracht?
Kom meer te weten over Ingenix

Opgericht in 2019

Ondernemers met een gemeenschappelijk verleden vormen samen met hun collega ingenauten de toekomst binnen softwareontwikkelingen. Software op maat en business intelligence krijgen plots een heel andere dimensie wanneer je dergelijke projecten aanpakt met Ingenix. 

Bij het oprichten van Ingenix was één iets meer dan duidelijk. We stappen af van de traditionele aanpak. De missies bij onze klanten zijn van groot belang om hen verder te laten evolueren in het digitale tijdperk. We maken impact en stralen dit uit. We combineren integriteit, transparante communicatie, professionaliteit én plezier!

Ruimte in al zijn facetten

Ruimte en het creëeren van ruimte – in een digitaal tijdperk waar we alsmaar meer onder tijdsdruk komen te staan en waar er op de werkvloer meer en meer verwacht wordt van de werknemers – is geen overbodige luxe.

Ieder individu heeft kwaliteiten die ingezet worden bij de organisaties waar ze aan de slag zijn.

Die kwaliteiten dragen bij tot het uitoefenen van hun takenpakket en de groei van een onderneming. Deze kwaliteiten worden vaak niet ten volle benut door complexe werkmethoden, slepende bedrijfsprocessen en repetitief werk.

Ingenix wil deze kwaliteiten opnieuw meer naar de voorgrond brengen. Door het automatiseren, integreren en koppelen van (bestaande) bedrijfsprocessen bieden we meer ruimte bij de mensen om zich terug te focussen op datgene waar ze net zo goed in zijn.

Mijn ambitie is de drijvende kracht van de Ingenix raket. Door gebruik te maken van mijn professionele kennis en vaardigheden slaag ik erin om een duidelijke meerwaarde te creëren voor onze klanten. Elke dag opnieuw deel ik efficiënt en effectief in om een optimaal en vooruitstrevend resultaat neer te zetten. Het is een plezier om steeds met gelijkzinden te mogen werken, zowel de gedreven klanten als de ambitieuze ingenauten. Samen maken we impact door als een wendbare komeet tussen logge planeten door te schieten.

Roy Van Coillie
managing Partner, Software Lead

Waarom Ingenix?

Wanneer je kiest voor Ingenix kies je voor een moderne aanpak. Aan de hand van onze kennis zijn wij in staat om jullie huidige uitdagingen te vertalen naar een moderne oplossing. Dagdagelijks volgen we de technologische markt op de voet en zijn we in staat om de gepaste oplossing op maat uit te werken.

We begrijpen dat het voor veel organisaties bijzonder uitdagend is om duidelijk aan te kaarten wat precies nodig is. Wij hechten veel belang aan een gefaseerde projectmatige aanpak waar we de vertaling verzorgen naar alle betrokken stakeholders. Onze ervaring leert ons dat we slagen door onze heldere communicatie en het aanwenden van ons ruimte thema.

We stappen af van het klassieke ICT verhaal. Onze ingenauten zijn sterk in klantencontact en denken graag out of the box. We zetten ons steeds voor de volle 100% in voor onze klanten. Om dit te kunnen waarmaken verwachten wij uiteraard ook dat engagement van onze klanten. Communicatie staat centraal!

Eén van mijn passies is het verwerken van allerhande data naar kern- en stuurgetallen waar zowel operationele als leidinggevende medewerkers gebruik van kunnen maken om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Ik geniet van een zelfgemaakte applicatie die razendsnel de juiste informatie aanlevert waardoor gebruikers correcte handelingen kunnen uitvoeren in hun werkomgeving.

Luc Standaert
managing partner, database specialist

De Ingenauten

In een digitale wereld met steeds meer articifiële intelligentie wordt het menselijke aspects alsmaar belangrijker. Bij Ingenix begrijpen we dit en daarom dragen we onze waarden graag uit. Door zorg te dragen voor onze ingenauten halen zij steeds het beste naar boven. Zorgvuldig maar vastberaden breiden we ons team verder uit. De stelling “work hard, play hard” is bij ons meer dan op zijn plaats.

Ook in onze ruimtereizen staat de mens steeds centraal. Wij luisteren actief naar alle betrokken stakeholders en adviseren vanuit onze expertise. Daarnaast bieden we onze hulp bij het inrichten van change management trajecten binnen jouw onderneming.

Ingenix gelooft in de toekomst en ondersteunt diverse maatschappelijke belangen en doelen. Met visie op de toekomst brengen we IT op een speelse maar professionele insteek naar de jeugd.

Met de beste resources & technologieën kan je een uitzonderlijke raket bouwen, maar zonder astronauten zal de lancering nooit plaatsvinden. Bij Ingenix zetten we in op beide.

Ontdek ons team!

Fonteinestraat 55/2 - 8700 Tielt